Tutoriale Android 01


Tutoriale Android 01.

Hyrje ne Android.

1.Hapi i pare.

Shkarkoni Eclipse Classic 3.7.2 nese nuk e keni te instaluar ne kompjuterin tuaj pasi eshte softweri i cili nevojitet per te programuar.

2.Hapi i dyte.

Pasi te keni shkarkuar Eclipse shkoni ne faqen kryesore te Androi developer.Normalisht aty udhezimet jan te shpjeguara shume mire,por duke mare parasysh faktin qe nje person mund te humb ne ate faqe ateher po ju jap nje ndihme 🙂 .

Shkarkoni versionin e keshilluar nga google

“installer_r18-windows.exe (Recommended)”

Pasi ta keni instaluar normalisht e Android SDK e gjeni ne pathin standart  :

C:Program Files (x86)Androidandroid-sdk

Pasi te keni hapur pathin ku eshte i instaluar Android SDK ,klikoni mbi ikonen “SDK Manager” e cila te shfaq nderfaqen ku te jepet mundesia per te shkaruar te gjitha paketat API e duhura te Android te cilat do perdoren me vone per ndertiminin e nje aplikacioni Android.

Keshillohet qe te shkarkoni ato paketa me API level qe perdoren me shume ne treg.

Keshilloj :

Android 2.2 API 8  (Nje pjse e madhe e smartphoneve ne treg vin me kete version)

Android 2.3.x API 9-10 (Kohet e fundit ka filluar te ritet perqindja dhe e ketij versioni,pasi dhe disa smartphone lowcost po dalin me firmware  2.3)

Android 3.0.x API 11  Zakonisht perdoret per tablet HoneyComb (Opsional nese te duhet te ndertosh applikacione dhe per tablet)

Android 4.0.x API 12 (ende per tu eskploruar 😀 )

E detyrueshme eshte qe te shkarkohet e gjithe paketa Extras 

3.Hapi i trete.

Pasi te keni instaluar Eclipse Classic dhe te keni instaluar dhe bere te gjitha updatet e duhura te Android SDK, ju nevojitet qe te kryeni veprimet e fundit per konfigurimin e plote te Eclipse.

Nevojitet qe te shkarkoni pluginet e duhura Android ne eclipse.

  • Pasi ta keni istaluar pluginet,hapi i fundit eshte konfigurimi i pathit Android(pathi ku eshte instaluar Android SDK ne hapin e dyte) ne eclipse.
  • Windows – > Preferences – > Android

PS : Nese keni ndjekur ne menyre te sakte hapin e dyte,duhet te dalin te gjitha versionet e shkarkuara te lista SDK.

Dhe me kete hap te fundit mbyllim kete tutorial hyres.

Per cdo problem dhe paqartesi ,mund te shkruani 🙂

Advertisements

About erioncuni85


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: